Over mij

Jouw fotograaf in Almere & omgeving

Een fotoshoot blijft iets persoonlijks; je moet jezelf kunnen zijn voor de camera. Ik kan me voorstellen dat je daarom graag meer wilt weten over wie er nu achter de camera staat. Wie jij het vertrouwen geeft om de mooiste foto’s van je (of jullie) te maken.

Welkom! Ik ben Laura, een vrolijk forty something fotograaf uit Almere. Met veel enthousiasme fotografeer ik sinds 2010 – of eigenlijk al eerder, maar toen stapte ik naar de Kamer van Koophandel voor mijn eigen bedrijf – baby’s, kinderen, families, bruiloften & meer.

Op deze pagina vertel ik je graag meer over mezelf.

Ik wil graag direct de mogelijkheden weten

Bekijk de mogelijkheden
 

Even voorstellen...

Laura Vlaanderen (1981)
Laura fotograaf Almere

Even voorstellen: Laura Vlaanderen. In het dagelijks leven ben ik – naast dat ik mijn fotografiebedrijf run – werkzaam in de reiswereld. Door deze, maar in het bijzonder mijn vorige baan, ben ik op de mooiste plekken geweest.

De indrukken die ik daar op deed, wilde ik niet alleen in tekst, maar ook in beeld vastleggen. Ik volgde een aantal cursussen, investeerde in goed materiaal. Reisfotografie was niet langer een hobby, het werd een passie.

Uiteindelijk kwam daar een extra, net zo grote passie bijgekomen: het fotograferen van mensen. Waarom ik juist dit zo leuk vind? Mensen laten zich niet zeggen wat ze moeten doen en houden hun eigen ideeën er op na. Kinderen kunnen klaar staan voor de camera, maar ook in één keer wegrennen.

Maar als je je in je ‘model’ verdiept, leer je zijn/haar manier van doen steeds beter kennen. Om hem/haar vervolgens op een mooie manier op de gevoelige plaat vast te leggen. En niets is mooier dan een blije klant na afloop!

 

Wat maakt mij een goede fotograaf?

Als je het mij vraagt...

Geduldig. Mensen die privé met me omgaan zouden me wel een doorzetter noemen, maar allerminst geduldig. En meestal klopt dat; ik ben best ongeduldig. Behalve tijdens een fotoshoot, dan heb ik engelengeduld! In het bijzonder met kinderen. Terwijl ouders soms bang zijn dat goede foto’s er niet in zitten als het niet meteen lukt, heb ik dat eigenlijk nooit. Hoe cliché: geduld is en blijft een schone zaak!

Perfectionistisch. Mijn bedrijfsnaam koos ik ooit omdat ik het een mooie alliteratie vond. Maar onbewust verwijst hij simpelweg naar mijn perfectionisme. Iets dat jouw fotoserie ten goede komt. Want ik schiet liever wat foto’s te veel dan te weinig en besteed veel tijd aan de nabewerking. Alles voor een perfecte fotoserie!

Makkelijk in de omgang. Tel mijn spontaniteit, enthousiasme en extraverte kant bij elkaar op & het ijs met klanten is eigenlijk altijd direct gebroken. Met kinderen kan het soms iets langer duren, maar daar komt dan gelukkig mijn geduld weer om de hoek.

Gedreven. Deze harde werker neemt geen genoegen met minder. De tijd die ik besteed aan jouw fotoshoot benut ik optimaal. Graag fotografeer ik op de gekozen locatie op meerdere plekken en als je een fotoshoot boekt voor meerdere mensen maak ik zoveel mogelijk combinaties. Want ik wil voor jou een te gekke en vooral uitgebreide gallery met foto’s opleveren. Ik wens je wel vast veel succes met kiezen…


Mijn persoonlijke 'expertises'

Een kijkje in mijn privéleven

Ik ben een optimist; 90% van mijn tijd ga ik vrolijk door het leven. Genieten is mijn motto en dat doe ik dan ook het liefst maximaal, niet alleen tijdens het fotograferen. Wat ik zoal doe in mijn vrije tijd? Ik maakte een kleine opsomming.

Knuffelen met mijn blonde hondje
100%
Eindeloos veel schrijven over reizen
100%
Cheesecake (in alle smaken) eten
80%
Boeken verslinden bij het leven
80%
Iets teveel tijd doorbrengen op Instagram
70%

 

Wat anderen over mij zeggen...

Reviews van klanten die je voor gingen
 • Mijn zus en ik waren op zoek naar een fotografe die onze familie vast kon leggen voor onze vader en moeder die 40 jaar getrouwd waren. Met 5 jongens, 1 meisje, 1 baby én dan ook nog 2 zussen (wij) was het onmogelijk om zelf leuke foto’s te maken. We kwamen na een zoektocht bij Laura terecht. Zij zorgde ervoor dat we uiteindelijk allemaal ontspannen voor de camera stonden. En waar het allemaal om begonnen was; mijn vader en moeder hebben nu een superleuke familiefoto aan de muur hangen!"
  Kim
  Kim
  / familiefotografie
 • Al 10 jaar laat ik mijn gezin door Laura fotograferen, dat doe ik elke 2 jaar. Dus 5 keer inmiddels! Dat op zich zegt genoeg over hoe goed ik Laura vind, in de kunst van het vastleggen van mensen zoals ze zijn, op beeld. Ik blijf terugkomen omdat de stijl van Laura’s foto’s mij heel blij maakt, en iedereen in mijn gezin voelt zich bij haar op hun gemak, op welke leeftijd dan ook! Van pruilende peuter tot terror tiener, alles kan Laura aan, met een glimlach!. Ook dit jaar waren de foto’s weer prachtig en zelfs in een nieuwe samenstelling; iedereen is weer super tevreden met het resultaat!
  Fabiana
  Fabiana
  / familiefotografie
 • Laura neemt echt de tijd en haalt alles uit de kast, zodat in op een ongedwongen sfeer foto’s gemaakt worden. De kinderen voelen zich ook op hun gemak bij Laura. We zijn elke keer weer blij met de foto’s.
  Margot
  Margot
  / familiefotografie
 • Voor de verjaardag van mijn vader én de verjaardag van mijn zoon hebben we familiefoto's laten maken door Laura. We hebben dit beleefd als een feestje. Ze is duidelijk in haar communicatie en aanwijzingen, vrolijk en lekker spontaan. Ook over de foto's en het uiteindelijke resultaat zijn we heel tevreden. Dankjewel Laura!
  Chantal
  Chantal
  / familiefotografie
 • Al vanaf dat mijn meiden heel klein waren (in 2012), gaan we om het jaar naar Laura voor een fotoshoot. Gewoon om die enorme veranderingen die kinderen doormaken vast te leggen voor later. Elke keer naar super tevredenheid, want de foto’s zijn natuurlijk en ontspannen en het gebruik van licht/tegenlicht is prachtig. We kunnen eigenlijk elke keer meteen na de fotoshoot al niet wachten op de volgende keer!
  Fabiana
  Fabiana
  / familiefotografie
 • Door te ‘googelen’ naar een goede fotograaf voor een fotoshoot van ons gezin kwam ik bij Perfect Portret terecht. De foto’s op de website spraken mij aan door hun spontane karakter, het mooie gebruik van licht en de perfecte scherptediepte. Laura heeft onze verwachtingen zeker waar gemaakt. Ze krijgt zelf een eigenwijze peuter en een bijdehante kleuter leuk op de foto! Ik zou haar absoluut aan anderen aanbevelen.
  Familie Belo
  Familie Belo
  / familiefotografie
 • Toen ik de fotoshoot voor mijn verjaardag vroeg, had ik niet kunnen bedenken wat voor een toppertje dit zou worden! Laura had 1,5 uur uitgetrokken voor onze familie, bestaande uit 9 personen, waaronder 2 hummeltjes van resp. 2 jaar en 3 maanden. De hele sessie was super ontspannen; natuurlijk moest er ‘geposeerd’ worden, maar wel met een brede lach en vette knipoog én in een gezellige sfeer. Zelfs de kleinkinderen wist Laura met heel veel geduld ontspannen, lief en spelenderwijs op de foto te zetten. De foto’s zijn dankzij de ontspannen sfeer die Laura teweeg wist te brengen, stuk voor stuk mooie momentopnames geworden. Het liefst hadden we alle foto’s besteld.
  Familie Monsma
  Familie Monsma
  / familiefotografie
 • Laura is een ontzettend fijne fotograaf om mee te werken. Ze is flexibel, enthousiast, communiceert heel goed (zowel vooraf per e-mail als tijdens de fotoshoot) en daarnaast maakt ze gewoon hele mooie foto’s. Ze weet je direct op je gemak te stellen, en dat zie je duidelijk terug in het resultaat. Een aanrader!
  Familie Schram
  Familie Schram
  / familiefotografie
 • De fotoshoot vonden we best wel spannend. Maar het was zó leuk, Laura is een echte vakvrouw. Ze maakt prachtige foto’s. Zelfs ons hondje Donna vond haar geweldig. Bedankt voor de mooie foto’s, we komen zeker nog een keer terug!
  Lianne
  Lianne
  / familiefotografie
 • Een ochtend met Laura op pad en we zijn een serie prachtige foto’s rijker. Op de foto’s van de broers zijn de (o zo verschillende) karakters goed terug te zien zijn. De oudste rustig en ‘braaf’ en de jongste druktemaker en ‘boef’. Hond Boaz vrolijkt de boel nog extra op. Kortom, een geslaagd uitje naar de Soesterduinen. Dank voor al dat moois weer Laura!
  Sabine
  Sabine
  / familiefotografie
 • Wauw, als ik een lintje zou kunnen geven dan had Laura hem zeker verdiend! Ik had niet gedacht ooit een fotosessie een feestje te kunnen noemen, maar zo zou ik de fotosessie bij Perfect Portret het beste omschrijven. Laura zorgt voor een relaxte, ongedwongen sfeer en daarnaast voor een mooi vleugje humor. Hierdoor heeft ze ons vast gelegd exact zoals we zijn, met blikken die meer zeggen dan duizend woorden. De foto’s zijn mooier geworden dan we durfden dromen en daar zijn we Laura enorm dankbaar voor. Een resultaat wat ons echt enorm dierbaar is, meer dan een aanrader! Laura, namens ons hele gezin enorm bedankt voor de fantastische fotosessie met een werkelijk prachtig resultaat.
  Maaike & family
  Maaike & family
  / familiefotografie
 • Al lang was het een vurige wens om ons gezin op de foto te laten zetten door een professionele fotograaf. We hadden al wel genoeg zelfgemaakte vakantiekiekjes, maar altijd ontbrak een van ons hierop. Na een korte zoektocht op het internet besloten we een fotoshoot bij Laura in te plannen. Vooral de lichte, heldere foto’s in haar portfolio spraken ons erg aan. Op een mooie dag in augustus, waarop de hei vol in bloei stond, maakte we kennis met Laura. Open, eerlijk & er was meteen een klik. Zo fijn! Ondanks dat onze dochter er op een gegeven wel genoeg van had, bleef Laura heel geduldig. En met resultaat, want wat hadden we het lastig met het kiezen tussen alle foto’s.
  Nienke & gezin
  Nienke & gezin
  / familiefotografie
 • Ik wilde al zo lang een fotoshoot met zijn drieën, maar wilde absoluut geen standaard brave portretfoto’s. Laura voelde direct aan wat wij dan wel wilden en liet ons zelf meedenken en creatief zijn. Wij zijn van nature meer stoer dan braaf en dat kwam perfect tot uiting in de foto’s. Zelfs Mauro (9 jaar) vond het helemaal geweldig.
  Sandra, Camiel & Mauro
  Sandra, Camiel & Mauro
  / familiefotografie
 • Het zijn foto’s geworden waar we heel blij mee zijn! Laura heeft snel het vertrouwen gewonnen van beide jongens, was geduldig en heeft de tijd genomen. Dat is te zien op de foto’s. Liam wilde liever spelen dan stil zitten, ook dat was geen probleem. Met Laura’s ideeën zijn het toch mooie, leuke foto’s geworden.
  Margot & David
  Margot & David
  / familiefotografie
 • Op zoek naar een leuk cadeau voor de 70e verjaardag van mijn moeder kwamen we op het idee om een fotoshoot te doen. Dat idee kwam mede omdat we veel mooie foto’s van Laura  - die ik ken van de basisschool, contact was dus snel gemaakt - voorbij zagen komen op Facebook. De foto’s van Laura zijn altijd leuk zijn om te zien, met mooie kleuren en originele perspectieven. Dit maakte ons erg enthousiast om Laura te vragen voor onze fotoshoot. Ze reageerde direct! Bovendien vond ze het erg leuk om van me te horen omdat we elkaar jaren niet hadden gesproken. Naast een leuke dag te hebben gehad, was het resultaat super! Een herinnering voor het leven.
  Remco
  Remco
  / familiefotografie
 • Wij leerden Laura’s werk kennen door de trouwfoto’s van onze buren en waren meteen weg van de spontaniteit die zij op de foto’s vast weet te leggen. Zo werd zij onze trouwfotograaf (2013) en daarna volgde regelmatig een fotoshoot om een update van ons gezin of familie vast te leggen. Met altijd een ontspannen sfeer weet zij natuurlijke foto’s te schieten, waarbij veel ruimte is voor eigen wensen. En de snelle preview achteraf is elke keer weer een feestje!
  Eveline
  Eveline
  / familiefotografie