ZON, MUZIEK & RELAXTE FOTO’S – portretfotografie Almere

Portretfotografie Almere

Een ‘model’ die gitaar speelt en ik die ondertussen foto’s schiet. De fotoshoot met Elijah had niet relaxter kunnen zijn. En dan scheen de zon ook nog eens volop. Iets wat voor deze zomer vrij bijzonder is.

Elijah wilde graag foto’s van zichzelf in een natuurlijke omgeving. Dat gezegd hebbende stuurde ik hem een paar voorstellen voor locaties in Almere. Het werd de Kemphaan, waar ik op een zonnige avond – weet je nog, die ene week dat het wel echt warm was? – op hem stond te wachten.

Voor wie denkt dat je per se zon nodig hebt, laat ik dat sowieso even rechtzetten. Ik vervloek (qua fotografie!) de dagen dat het mega-zonnig is en er geen wolkje aan de lucht is. Zeker tussen 12.00 en 15.00 uur maak ik dan liever geen foto’s. Alleen ‘s avonds, dan word ik blij van dat weer. De kracht zwakt af, de zon staat lager en het licht leent zich uitstekend voor bijv. foto’s met tegenlicht. Deze avond maakte ik dus een sprongetje!

Niet alleen vanwege het weer overigens; bij aankomst bleek Elijah zijn gitaar mee te hebben. Hij wilde graag ook met zijn gitaar op de foto. En uit automatisme ging hij dan ook maar spelen. Daar had ik niets op tegen! Hij bleek namelijk tijdens het spelen het meest relaxt én zich minder bewust van de camera. Gevolg? Mooie plaatjes. Kijk maar mee naar deze kleine selectie.

Portretfotografie Almere
Portretfotografie Almere
Portretfotografie Almere

Pin It

Facebook-reacties

reactie(s)

1 Reactie

Laat een reactie achter

E-mailadres wordt niet gepubliceerd.