COLLEGA VOOR DE CAMERA – portretfotografie op het strand

Portretfotografie op het strand

Andere fotografen concurrenten? Nee hoor! Daar spreek je mee af in je vakantie. Om te borrelen, om bij te praten, om ervaringen uit te wisselen en om foto’s te maken. Maak kennis met Marry, dé geboortefotograaf van Nederland.

Als fotograaf kun je best een eenzaam leven hebben. Natuurlijk heb je veel klanten, maar collega’s…? Nee, niet direct. Niet zoals wanneer je in een winkel werkt of op kantoor zit. Je hebt wel mede-collega’s, maar dat zijn feitelijk concurrenten. Ik maak me daar echter niet zo druk om, elke fotograaf heeft zijn eigen kwaliteiten, en de juiste klant komt uiteindelijk toch wel bij de juiste collega terecht.

Via Facebook-groepen & Twitter heb ik al enkele jaren contact met een grote groep van concurrenten fotografen. We delen tips. In het geval van ziekte zijn we elkaars backup. Zijn we zelf al bezet, dan kunnen we klanten helpen aan andere goede fotografen. Van concurrentie geen spoor te zien.

Één van de collega’s die ik op deze manier leerde kennen is Marry. Ik denk dat ik haar nu een jaar of drie ken. Waar ze toen een beginnende fotograaf was en onbekend was, is ze nu haast beroemd. En haar foto’s gaan de hele wereld over. Ik heb met respect de groei van Marry de afgelopen jaren gevolgd. Als fotograaf, als zakenvrouw, als mens… Haar foto’s zijn daarnaast uniek. Marry heeft namelijk een wel heel bijzondere specialiteit: ze is geboortefotograaf (zie www.fermontfotografie.nl). “He bah!”, hoor ik vaak als ik dat aan mensen vertel. En natuurlijk, als we een bevalling visualiseren in ons hoofd is dat een bloederig geheel. Maar dat zijn de foto’s van Marry niet. Haar foto’s vertellen een verhaal, waarbij de moeder zorgvuldig in beeld wordt gebracht. Bovenal wordt de emotie in beeld gebracht, de reacties, de tranen, als het kindje er eenmaal is… Regelmatig zit ik trots naar haar foto’s te kijken hoe ze het weer flikt!

Genoeg over Marry’s fotograaf (maar wilde toch even reclame maken voor haar specialiteit), waar het om gaat is dat ik onlangs Marry zelf fotografeerde. Tijdens een lang weekend Zeeland sprak ik – vakantie of niet – af met Marry. Want zo vaak zijn we niet in elkaars buurt. En om de een of andere reden lukt het niet om met elkaar af te spreken zónder camera. En dus stond ik voor haar camera en zij voor de mijne. Niet te lang, want we waaiden bijna weg door de harde (en koude!) wind, maar genoeg voor een mooie serie.

Buiten fotograaf is ze ook nog eens een geweldig model. Bekijk het zelf!

Portretfotografie op het strand
Portretfotografie op het strand
Portretfotografie op het strand
Portretfotografie op het strand

Pin It

Facebook-reacties

reactie(s)

Laat een reactie achter

E-mailadres wordt niet gepubliceerd.