MAN OP DE FOTO – portretfotografie Lemmer

Portretfotografie Lemmer

Mannen: ik heb ze niet zo snel voor de camera. Tenzij ze met gezin komen, of gaan trouwen. Ik vind het dan ook extra leuk als er dan wel een keer eentje voor de lens staat. Zoals Anton.

Anton is de broer van mijn lieve vriendin Agaat. Zijn Facebook-profiel foto was – en ik probeer het netjes te zeggen, sorry Anton – niet geheel representatief. Hij was in de kroeg genomen en ik pestte hem ermee dat hij een wortelhoofd had, zo oranje was de foto. “Kun jij daar niet wat aan veranderen?”, vroeg hij. Dus toen ik op een juni-dag (helaas nog zonder zon) in Lemmer op visite ging bij Agaat combineerde ik dat met een profielshoot van Anton in de haven van Lemmer.

“Ik hoef toch niet te poseren, zo met mijn hand onder mijn kin?”, vroeg hij nog. Nee hoor, wees gewoon jezelf. Voor hem was ‘zichzelf zijn’ niet in de camera kijken en dan snel lachen. Een flinke uitdaging voor mij als fotograaf. Die hand onder zijn kin deed ‘ie trouwens wel. Uit zichzelf, zoals ‘ie wel vaker deed.

Sceptisch bleef hij, ook na de fotoshoot. Ondanks dat Agaat zei dat ik mensen altijd mooier maak. Met een lichtelijke bibber stuurde ik hem het resultaat. Met een glimlach las ik zijn reactie. En nog diezelfde avond veranderde hij zijn profielfoto. Dat is pas eer van je werk!

Goddomme… Dat heb je verdomd mooi gedaan, madam! – Anton

Portretfotografie Lemmer
Portretfotografie Lemmer
Portretfotografie Lemmer
Portretfotografie Lemmer

Pin It

Facebook-reacties

reactie(s)

Laat een reactie achter

E-mailadres wordt niet gepubliceerd.