FOTOGRAAF WORDT ZELF MODEL – achter de schermen

Loveshoot Laura & Ferry

Als fotograaf sta ik zelf zelden op de foto. Sta ik er eens op dan is het vaak een foto van niet te goede kwaliteit, want kritisch ben ik dan ook nog. Dus toen collega Willeke (Clickusvision) een oproep deed dat ze een stel zocht voor een loveshoot reageerde ik direct.

Niet alleen foto’s van mezelf, maar ook nog eens van mij en mijn vent. Na heel veel geliefden op de foto te hebben gezet – tijdens bruiloften en loveshoots – was ik nu zelf in de buurt. En dan heel stoer, want Willeke – die gespecialiseerd is in zwart/wit foto’s – heeft een stoere en gedurfde stijl. Leuk, leuk, leuk!

Maar daarom wilde ik het niet alleen. Ik denk dat het als fotograaf heel goed is om eens in de zoveel tijd voor de camera van een ander te staan. Om te zien hoe het werkt als ‘model’. Want ja, echt, ook ik kamp dan met de onzekerheden waar een gemiddelde klant mee kampt (al hielp het wel dat ik eerst nog naar de kapper was geweest). Daarnaast vind ik het heel leuk en leerzaam om te zien hoe andere fotografen hun ‘modellen’ gerust stellen en goed op de foto krijgen. Zo is Willeke een ster in aansturen, voor mij echt een eyeopener.

Een leerzame middag, heel veel lol en topfoto’s op het eind. Ik kan het elke fotograaf aanraden! Dank je wel, Willeke.

P.S. Ik heb Willeke en haar man die middag ook op de foto gezet. Heb je de foto’s al gezien? Check snel de eerdere blog die ik daarover schreef en zie hoe je op hetzelfde moment, op dezelfde plek, maar met een andere stijl een totaal andere fotoshoot neer kan zetten.

Loveshoot Laura & Ferry
Loveshoot Laura & Ferry
Loveshoot Laura & Ferry
Loveshoot Laura & Ferry
Loveshoot Laura & Ferry

Pin It

Facebook-reacties

reactie(s)

Laat een reactie achter

E-mailadres wordt niet gepubliceerd.