PRACHTIG & FOTOGENIEK – reisfotografie Praag

Reisfotografie Praag

Hoewel mijn hart sneller gaat kloppen van portretfotografie, is dit niet waar mijn liefde voor fotografie begon. Dit begon tijdens de vele reizen die ik het verleden maakte voor mijn werk voor Vakantie.nl. Mijn ‘fotocarrière’ begon in de reisfotografie.

Jaloersmakend is het bijna als je zegt dat je voor je werk in zoveel landen bent geweest: Thailand, IJsland, Malta, Israël, Cyprus, Suriname, Zweden, Cambodja… Ik zat daar niet in saaie vergaderruimtes of op beurzen. Nee, ik deed als reisredacteur wat de toerist ook zou doen. Maar dan in een kortere tijd.

Ik deed ervaringen op voor het leven én ik legde contact met reisfotografen. Zij van wie ik de passie overnam. Inmiddels zijn we een paar jaar verder en hoewel ik nog steeds graag reis, is mijn fotografie-passie verschoven naar portretfotografie. Mijn camera gaat echter nog altijd mee op reis. De ene keer blijft hij in mijn tas (ook ik heb wel eens vrij) en de andere keer zie ik overal waar ik loop mooie beelden.

Zoals in Praag, de stad waar we eind november vier dagen zijn geweest. Niet alleen een mooie & sfeervolle stad, maar ook nog eens erg fotogeniek. We slenterden door de straatjes waar ik het Praagse stadsleven vastlegde. We bezochten de Joodse begraafplaats, waar ik diep van onder de indruk was (en heel mooi licht had). We gingen ‘s avonds laat op stap met het statief om avondbeelden te maken. We warmden onszelf op met apfelstrudel en cappuccino. Mijn camera & ik vermaakten ons prima bij de wisseling van de wacht, waar ik de wachten op de foto wilde zonder dat er toeristen naast stonden. Dan moet je geduld hebben…

Hieronder een kleine selectie van een geweldige stedentrip. Kiezen was erg moeilijk, dus bij deze een wat grotere selectie dan je van me gewend bent.

P.S. De volgende reis is al gepland: later dit jaar gaan we naar Florida. Ik verheug me nu al op de (ongetwijfeld) mooie beelden die ik daar ga maken.

Reisfotografie Praag
Reisfotografie Praag
Reisfotografie Praag
Reisfotografie Praag
Reisfotografie Praag
Reisfotografie Praag
Reisfotografie Praag
Reisfotografie Praag
Reisfotografie Praag
Reisfotografie Praag
Reisfotografie Praag
Reisfotografie Praag
Reisfotografie Praag
Reisfotografie Praag

Meer weten over Praag? Kijk ook eens op Vakantie.nl/Praag.

Pin It

Facebook-reacties

reactie(s)

1 Reactie

Laat een reactie achter

E-mailadres wordt niet gepubliceerd.