EEN BELGISCHE BRUILOFT – trouwfotografie

Trouwfotografie België

Ik was gewaarschuwd: een Belgische bruiloft zou heel traditioneel zijn, volgens het boekje. Timmy & Sofie waren het daar kennelijk niet mee eens: hun dag werd een unieke, niet geheel traditionele bruiloft. Met dus ook niet-traditionele trouwfotografie. Net waar ik van houd!

Uniek was het ook omdat Sofie & Timmy stiekem al de dag daarvoor getrouwd waren. Om de drukte (zeker met kleine Lena van 1 jaar erbij) op één dag te beperken. Ze hadden hun handtekening dus al gezet in het gemeentehuis, maar nu zou het feest pas echt beginnen. Dat het een feestje werd bleek al direct tijdens het aankleden: terwijl haar zus haar make-up doet keek schoonmoeder toe en maakte haar vriendinnen geintjes. De sfeer zat er goed in!

Een sfeer die zeker ontspannen was, ondanks dat het bruidspaar toch enige nerveuze tekenen vertoonden. Tijdens de shoot, direct nadat ze elkaar voor het eerst in trouwkleding hadden gezien (zoals Timmy zei: “Ik heb de jurk al wel gezien, maar niet met Sofie erin”), was er ruimte voor grapjes, gekke acties en veel spontaniteit. En dat zie je direct aan de foto’s!

Terwijl wij druk aan het fotograferen waren, stroomden de daggasten binnen. Hoewel het eerder op de dag nog regende, konden zij toch buiten plaats nemen op het terras waar de ceremonie plaats zou vinden. Geen ja-woord tijdens deze ceremonie. Wel unieke speeches van goede vrienden en familie die van het bruidspaar elk een onderwerp hadden gekregen om over te praten. Creatieve mensen, moet ik zeggen! Het werd een ceremonie met hier en daar een traan, maar vooral veel gelach. Heel veel gelach.

Het aperitief op de binnenplaats en het diner in de oogstzaal gingen er net zo ontspannen aan toe. Blije gezichten, een stralend bruidspaar. Het traditionele taart-aansnijd-moment ontbrak echter. Timmy & Sofie hadden ervoor gekozen om na het diner, als ook de avondgasten zouden arriveren, een groot dessertbuffet te serveren. Een geslaagde actie aan de smullende gezichten te zien!

Achteraf moesten de calorieën er natuurlijk wel af gedanst worden. En dat deed Sofie maar al te graag. Met haar kersverse man voor de eerste dans en met haar vriendinnen. Het feest ging nog tot in de late uurtjes door, terwijl ik al stiekem op mijn hotelkamer wat foto’s voor het bruidspaar bewerkte. Dan konden ze vast meegluren voor ze op huwelijksreis naar Parijs gingen.

Ik was heel snel gewend aan je aanwezigheid, Laura; en dat vind ik positief voor een fotografe. Ik heb trouwens ook echt veel positieve commentaar gehoord van de gasten, dat je het op een fijne rustige manier deed en dat je heel vriendelijk bent. – Bruid Sofie

Trouwfotografie België
Trouwfotografie België
Trouwfotografie België
Trouwfotografie België
Trouwfotografie België
Trouwfotografie België
Trouwfotografie België
Trouwfotografie België
Trouwfotografie België
Trouwfotografie België
Trouwfotografie België
Trouwfotografie België
Trouwfotografie België
Bruidsfotografie België
Bruidsfotografie België
Bruidsfotografie België
Bruidsfotografie België
Bruidsfotografie België
Trouwfotografie België
Trouwfotografie België
Trouwfotografie België

Meer weten over de mogelijkheden van het vastleggen van een bruiloft? Ga naar Fotovanjouwbruiloft.nl >>

Pin It

Facebook-reacties

reactie(s)

Laat een reactie achter

E-mailadres wordt niet gepubliceerd.