MALLE OUWE BEER IN THE PICTURE – hondenfotografie Veluwe

Hondenfotografie Veluwe

Er zijn van die aanvragen voor fotoshoots waar je simpelweg geen ‘nee’ tegen kunt zeggen, ook niet als de agenda eigenlijk best vol is. Dat was het geval toen Monique me vroeg of ik haar bijna 14-jarige Max op de foto wilde zetten.

Een ruime vier jaar geleden waagden we zelf de stap; er zou een pup komen. En een pup moet goed worden opgevoed en dus zochten we een puppyvereniging om les te nemen. Onze kennismaking daar was met Monique, die daar samen met Max cursus gaf aan kersverse eigenaren. Wat deed ze het leuk! En wat baalde ik dat we niet bij haar werden ingedeeld voor de cursus die volgde.

Maar Monique en ik hielden contact; ze gaf ons regelmatig advies. Zeker als ik onze Boaz weer eens achter het behang kon plakken. Ze liet mij op een nuchtere manier naar de opvoeding kijken en misschien is het mede daarom wel een geweldige hond geworden.

Max & Monique geven inmiddels geen cursussen meer. Max heeft natuurlijk inmiddels ook wel de pensioengerechtigde leeftijd. En ja, het is echt een oudje. Van wie je niet weet hoe lang hij nog heeft. En dus vond Monique het tijd voor mooie foto’s en reisde ik af naar de Veluwe om Monique haar ‘malle ouwe beer’, zoals ze hem zelf noemt, op de gevoelige plaat vast te leggen.

Voor een flinke uitdaging overigens, want Max is doof. En dan ook echt doof. Met handgebaren hielp Monique mij gelukkig op weg. En een mooie fotoserie is dan ook het resultaat!

Hondenfotografie Veluwe
Hondenfotografie Veluwe
Hondenfotografie Veluwe
Hondenfotografie Veluwe

Pin It

Facebook-reacties

reactie(s)

Laat een reactie achter

E-mailadres wordt niet gepubliceerd.