DE BESTE FOTOGRAFIETIPS VOOR OP REIS – reisfotografie

Fotografietips voor op reis

“Laura, hoe leg je dat altijd zo mooi vast tijdens je reizen?” Een vraag die ik regelmatig krijg, ook na mijn laatste vakantie naar Kreta. Tja, hoe leg je dat nu even uit?

Mijn eerste stappen in de (reis)fotografie vonden plaats in 2008. Ik ging voor Vakantie.nl op persreis (als redacteur) en leerde getalenteerde reisfotografen kennen. Ik bezat toen al een spiegelreflex, maar zoals zoveel Nederlanders schoot ik met name op de automatische stand. Dat dat zonde was kwam ik al snel achter toen deze reisfotografen mij vertelde wat ik allemaal kon met de handmatige instellingen. Daar, op die reizen, ontstond mijn passie voor fotograferen.

Zes jaar verder kan ik eindelijk zeggen dat ik tevreden ben met mijn reisfotografie, al ben ik wel zo kritisch dat ik altijd nog verbeterpunten zie. Hoe ik daar ben gekomen, is voor mij niet in een notendop (of in drie fotografietips) uit te leggen. Met name omdat ik enorm op gevoel werk, niet op techniek. Dan had ik de Fotovakschool moeten volgen. Ik vind het dan ook nog wel eens lastig als mensen mij om tips vragen. Of moet ik zeggen ‘vond’…? Afgelopen week vond ik het ideale boek voor mensen die meer willen met reisfotografie en als mensen mij nu om tips zouden vragen, zou ik direct dit boekje cadeau geven.

Praktische fotografietips van Lonely Planet

De beste fotografietips van Lonely PlanetVorige week viel er een handig pocket-boekje op mijn mat, formaat reisgids: De beste fotografietips van Lonely Planet. Een praktische, handzame gids met niet alleen 10 gouden regels voor reisfotografie, maar ook 45 praktische fotografietips met voorbeelden. Richard l’Anson, een van de getalenteerde fotografen van Lonely Planet, laat je zien hoe je van alledaagse momenten tijdens jouw vakantie een bijzondere foto kunt maken. Alles komt aan bod: van compositie tot stijleffecten, voor camera’s van mobiele telefoons tot professionele camera’s.

Win, win, win!

Hoewel je dit boek vol fotografietjes eenvoudig (en voor slechts € 9,99) op Bol.com kunt bestellen (klik hier), kun je ook nog even wachten. Ik doe namelijk graag een van mijn bezoekers een plezier met dit mooie boekje. En daar hoef je echt niet veel voor te doen!

  1. Deel dit bericht via Facebook of Twitter (wist je dat dat eenvoudig kan met de knoppen onderaan dit artikel?).
  2. Vertel ons onder dit artikel waarom jij dit boek graag wilt winnen. Of stuur jouw reden samen met je mooiste reisfoto naar info@perfectportret.nl.
  3. Like mijn Facebook-pagina. Je leest daar ook automatisch of je gewonnen hebt.

Meedoen kan tot 5 augustus, dus wacht niet te lang!

Pin It

Facebook-reacties

reactie(s)

1 Reactie

Laat een reactie achter

E-mailadres wordt niet gepubliceerd.