VOORDELIG ONLINE FOTO’S BESTELLEN – fotografietips

Online foto's bestellen

Met het leveren van de digitale bestanden aan mijn klanten krijg ik vaak de vraag: “Maar waar kan ik goede afdrukken en producten bestellen?” Een terechte vraag, want online foto’s bestellen voelt als verdwalen in een doolhof. Er zijn zoveel aanbieders…

Toen ik – nu bijna vier jaar geleden – naar de Kamer van Koophandel stapte, wist ik één ding: ik wilde digitale bestanden leveren aan klanten. Als 2.0-meisje pur sang wil ik ook mijn foto’s delen op Facebook, of door kunnen sturen naar mijn moeder. Ik wil misschien wel een digitaal album maken, of een foto gebruiken voor mijn Linkedin-profiel.

De nadelen van online foto’s bestellen

Maar het digitaal leveren van foto’s heeft ook nadelen. Voor mij als fotograaf en voor jou als klant. Door het digitale leveren van bestanden geef ik het drukwerk (deels) uit handen. Afdrukken maken van de foto’s kan in principe overal, maar je kunt het beste je foto’s laten afdrukken bij laboratoria die gaan voor optimale kwaliteit. Het kan namelijk voor komen dat als je zelf elders de foto’s laat afdrukken de kleuren niet helemaal overkomen.

Ik zal de technische details achterwege laten, maar de kans dat jouw afdruk opeens heel anders wordt dan hoe ik hem op mijn scherm zorgvuldig heb bewerkt, is relatief groot bij de goedkope online aanbieders. Ander papier, andere drukprocessen. Voor jou een grote teleurstelling en ook voor mij enorm zonde. Zo had ik de foto niet voor jou in gedachte.

Hoe voorkom je dit?

De enige manier hoe je dit voorkomt is door foto’s (of andere fotoproducten) te bestellen bij een vaklab. Helaas zijn deze vaak niet toegankelijk voor particuliere bestellingen en ben je snel aangewezen op een fotograaf. En ja, dan is € 5,- of meer voor een afdruk even slikken als je elders online € 0,19 betaalt.

Gelukkig heb ik nu een oplossing: je kunt online foto’s bestellen bij mij na een fotoshoot. Via een unieke link waar je zelf de gewenste bestanden kunt uploaden en uit een mooie selectie van producten kunt kiezen. De prijs ligt – logischerwijs, want vaklab kwaliteit – hoger dan de grote online aanbieders, maar met € 0,62 voor een afdruk van 10 x 15 cm betaal je allesbehalve de hoofdprijs voor een perfecte kwaliteit.

Online foto’s bestellen is zo niet langer een doolhof, waarbij je het verschil niet meer ziet tussen de goede en de slechte leveranciers.

Wat kan je allemaal bestellen?

Met deze online bestelservice kun je niet alleen de good old foto-afdrukken bestellen. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld canvassen, foto’s op hout, fotoboeken en hoesjes voor je smartphone te bestellen met jouw favoriete foto’s van de fotoshoot.

Heb jij binnenkort een fotoshoot bij Perfect Portret dan krijg je de link automatisch opgestuurd. Heb jij het afgelopen jaar een fotoshoot gehad en wil je hier ook graag nog gebruik van maken? Stuur dan even een mailtje naar info@perfectportret.nl.

Pin It

Facebook-reacties

reactie(s)

Laat een reactie achter

E-mailadres wordt niet gepubliceerd.