KRETA IN BEELD – reisfotografie Griekenland

Reisfotografie Griekenland

Mijn trouwe fans weten het al: mijn liefde voor fotografie ontstond niet door het fotograferen van mensen. Mijn passie begon met reisfotografie. En nog steeds gaat mijn camera (en alle toebehoren) mee als ik op reis ga. Een bestemming die hoog op mijn lijstje stond voor reisfotografie? Griekenland! De gekleurde deuren, bougainvilles en blauwe baaien. Eerder deze maand was het zover: ik ging met mijn moeder naar Kreta.

Tien kilo handbagage lijkt veel, maar als je een zware camera hebt en dito lenzen (ik ga op reis met minimaal drie lenzen) dan tikt het al snel aan. En dat gewicht sjouw ik de hele vakantie, zelfs als ik uit eten ga, met me mee. Omdat ik mijn reizen graag in beeld vast leg. Om mensen via woord & beeld via Vakantie.nl te enthousiasmeren om hun vakantie te boeken. Het was ook deze website waardoor mijn passie voor fotografie is ontstaan. Tijdens de vele persreizen – ik had de luxe om naar Thailand, Cambodja, IJsland, Suriname, Israël, Cyprus, Malta, Finland & Zweden te gaan – kwam ik in contact met reisfotografen. Ze leerden mij de kneepjes van het vak en terwijl ik mijzelf na de reizen verder ontwikkelde, ontdekte ik dat ik het liefst mensen fotografeer. Toch komt reisfotografie nog altijd op een tweede plek.

Vorig jaar in Zuid-Afrika ging ik helemaal los, maar helaas zit zo’n toffe reis er niet elk jaar in. Geen ramp, want ook ons eigen continent heeft enorm veel te bieden. Zo wilde ik al heel lang – shame on me, ik was er nog nooit geweest – naar Griekenland. En dus vroeg ik mijn moeder eerder dit jaar of ze mee wilde naar Kreta. Niet naar het drukke Chersonissos of Chania, maar naar rustig Oost-Kreta, de provincie Lasithi om precies te zijn. Met de vele bergdorpjes en authentieke tavernes. Met de gekleurde huisjes en bougainvilles. Met de mooiste accommodaties (wij zaten in Cressa Ghitonia, een aanrader!) en helderblauwe baaien. Met kleine strandjes & een gastvrije bevolking. Die hun octopussen nog te drogen hangen aan een waslijn aan de rand van het terras.

Hoe mooi Oost-Kreta was? Bewonder het zelf met mijn reeks Griekenland-foto’s. Krijg je al zin om te gaan?

Reisfotografie Griekenland
Reisfotografie Griekenland
Reisfotografie Griekenland
Reisfotografie Griekenland
Reisfotografie Griekenland
Reisfotografie Griekenland
Reisfotografie Griekenland
Reisfotografie Griekenland
Reisfotografie Griekenland
Reisfotografie Griekenland
Reisfotografie Griekenland
Reisfotografie Griekenland
Reisfotografie Griekenland
Reisfotografie Griekenland
Reisfotografie Griekenland
Reisfotografie Griekenland
Reisfotografie Griekenland
Reisfotografie Griekenland
Reisfotografie Griekenland
Reisfotografie Griekenland
Reisfotografie Griekenland
Reisfotografie Griekenland
Reisfotografie Griekenland
Reisfotografie Griekenland
Reisfotografie Griekenland
Reisfotografie Griekenland
Reisfotografie Griekenland
Reisfotografie Griekenland
Reisfotografie Griekenland
Reisfotografie Griekenland
Reisfotografie Griekenland
Reisfotografie Griekenland
Reisfotografie Griekenland
Reisfotografie Griekenland
Reisfotografie Griekenland
Reisfotografie Griekenland
Reisfotografie Griekenland

Pin It

Facebook-reacties

reactie(s)

2 Reacties

Laat een reactie achter

E-mailadres wordt niet gepubliceerd.