LOVE IS IN THE AIR! – loveshoot Almere

Loveshoot Almere strand

Een fotoshoot met een extra hoge lat: na 20 jaar zou ik penvriendin Kiki terugzien tijdens een loveshoot van haar en haar vriend. Kiki, die inmiddels zelf ook fotograaf is.

Twintig jaar geleden schreven we elkaar de langste brieven, vooral tijdens regenachtige zomers. Een brief kostte flink wat tijd, want we hadden een eigen geheimtaal ontwikkeld. We moesten er toch niet aan denken dat onze broers zouden kunnen lezen op wie we verliefd waren? Naast lange brieven belden we elkaar wat af, arme vader met een veel te hoge telefoonrekening.

Waar ons contact – met als hoogtepunt een logeerpartij van een week bij ons – eindigde, weet ik niet meer. Maar met dank aan social media (eerst good old Hyves en later Facebook) vonden we elkaar terug. Afgelopen april kreeg ik een mailtje van haar vriend Ralf, met wie ze sinds twee jaar samen is. Kiki was bijna jarig en hij wilde haar verrassen. Aangezien ze wel eens had laten vallen dat ze een shoot van mij wilde en ook dat ze mooie foto’s van hun samen wilden, wilde hij dit graag combineren. En dus boekte hij een extra lange loveshoot voor deze zomer. Ik maakte een mooie bon voor haar verjaardag, met een glimlach op mijn gezicht. Alsof ik zelf ook een cadeautje had gekregen. Kiki’s glimlach was misschien nog wel groter toen ze het cadeautje kreeg…

In de aanloop naar de fotoshoot wilde ze met mij op zoek naar iets stoers, iets industrieels. Almere is een groot nieuwbouw-pretpark, dus ik zou een op onderzoek uitgaan. Nog voor ik daar mee kon starten, liet ze me weten: “Ik ben normaal niet van natuur en bloemetjes, maar jij doet het wel erg mooi.” Ze noemde een paar foto’s die ze in mijn portfolio had gezien en de plek was bepaald: Almeerderstrand + een steiger in Almere-Haven voor toch dat tikkeltje stoerheid.

Naarmate de fotoshoot dichterbij kwam, werd ik toch wel zenuwachtig. Ik had lang verdrukt dat Kiki ook fotograaf is en vast net zulke hogen eisen heeft als ik. En wat als er geen klik is… Die angst bleek onterecht. Het ijs brak direct. En heel eerlijk: Ralf & Kiki waren ook echt super-relaxt voor de camera. Ik hoefde ze niet eens los te krijgen, tijdens deze extra lange fotoshoot. Ze waren zo lief en uniek samen dat ik bleef schieten! Een dag later was ik met de naselectie bezig en wat was het moeilijk om te kiezen uit zoveel foto’s. Hieronder daarom ook extra veel foto’s. Omdat deze meer zeggen dan alle woorden hierboven samen.

Kiki, wat tof om je naar 20 jaar terug te zien. Ralf, dank dat je niet alleen Kiki een geweldig cadeau hebt gegeven, maar mij ook!

We gaan toch niet kiezen uit al die mooie foto’s. We zouden onszelf tekort doen. We willen ze allemaal. – Kiki, 10 minuten na het zien van de geselecteerde foto’s

P.S. Achter de schermen werd er natuurlijk ook een foto van mij en Kiki gemaakt door haar vriend. Die kun je terugvinden op Facebook.

Loveshoot Almere strand
Loveshoot Almere strand
Loveshoot Almere strand
Loveshoot Almere strand
Loveshoot Almere strand
Loveshoot Almere strand
Loveshoot Almere strand
Loveshoot Almere strand
Loveshoot Almere strand
Loveshoot Almere strand
Loveshoot Almere strand
Loveshoot Almere strand
Loveshoot Almere strand

Interesse in een loveshoot? Bekijk de mogelijkheden >>

Pin It

Facebook-reacties

reactie(s)

Laat een reactie achter

E-mailadres wordt niet gepubliceerd.