OP LOCATIE? DAAROM! – familiefotografie Huizen

Familiefotografie Huizen

Regelmatig word mij gevraagd of ik ook in de studio fotografeer. Soms volgt er een teleurgesteld gezicht als ik ‘nee’ zeg. Ik heb er namelijk doelbewust voor gekozen om geen mensen in een studio te fotograferen. Waarom? Deze fotoshoot is daar een goed voorbeeld van.

Toen ik begon als fotograaf had ik een studio aan huis. Ik denk dat ca. 20% van mijn fotoshoots hier plaats vond. Met name met baby’tjes en kinderen. Maar mijn studio was klein: drie kleine kinderen was de max. Veel beweegruimte had ik dan niet. Je kon ze laten zitten, jumpen, springen. En dan was de koek op. Voor mij, want ik weet dat er collega’s zijn die daar super-creatief mee omgaan.

Ik ben echter beter in mijn element bij fotoshoots op locatie. Niet alleen omdat ik veel beter om kan gaan met daglicht dan met studiolampen, maar ook omdat de interactie met een kind of een volwassene heeeeel anders is. Waarom? Ze zijn losser, meer in een element. Zo’n studio is toch iets minder los. En zeker met jonge kinderen pleit ik voor fotosessies zoals hieronder.

De drie zusjes Bente, Mare & Imre kwamen samen met hun vader en opa en oma naar de hei tussen Blaricum en Huizen voor een fotoshoot. Zij hadden mijn eerdere fotoshoot met Marij gezien en vonden dit een geweldige plek. Ik ook, dus de start was al goed. Terwijl ik de eerste van de drie op de foto zette, konden de andere meiden lekker dollen met elkaar. Of in bomen klimmen, bij papa op de nek zitten of met opa wandelen. Al lopend door de natuur, en al spelend bij het water, zette ik de meiden op de foto. Hun aandacht vragen is op deze manier veel makkelijker, want ze weten dat ze daarna weer los kunnen gaan. En dat maakt dat een fotoshoot voor kinderen niet alleen leuke foto’s oplevert, maar ook nog zorgt voor een heel gezellige middag.

Met deze meiden was aandacht vragen en krijgen sowieso geen probleem. Ze vonden het maar al te leuk om op de foto te gaan, ondanks de kou. Na afloop kreeg ik een dikke knuffel van de middelste. Want ze had zo’n leuke middag gehad. Ik had echter een zware avond daarna. Hoe kon ik nu kiezen uit zoveel mooie foto’s? Bij deze dus een uitgebreide fotoblog.

Familiefotografie Huizen
Familiefotografie Huizen
Familiefotografie Huizen
Familiefotografie Huizen
Familiefotografie Huizen
Familiefotografie Huizen
Familiefotografie Huizen
Familiefotografie Huizen
Familiefotografie Huizen
Familiefotografie Huizen

Meer weten over de mogelijkheden voor familiefotografie Huizen >>

Pin It

Facebook-reacties

reactie(s)

Laat een reactie achter

E-mailadres wordt niet gepubliceerd.