DE PLUISJESFOTO – portretfotografie Almere

Portretfotografie Almere

Hoewel mijn hart voor een groot deel verknocht is aan kinderfotografie, word ik ook heel blij van portretfotografie met volwassenen. Omdat je dan alles net iets meer naar je eigen hand kunt zetten. Zeker als je een geoefend model hebt als Marij.

Met Marij stond er al lange tijd een fotoshoot gepland. We wisten ook precies wat we wilden, ondergaande zon, tegenlicht, romantische omgeving… We hadden zelfs een moodboard gemaakt via Pinterest. Maar voor wat we wilden, moest het wel zomers weer zijn en dat was het nog niet echt geweest, op die ene week in mei na dat ik vol zat met bruiloften. Toen vorige week opeens de vooruitzichten goed waren, staken we de hoofden bij elkaar en planden een avond. Op een nieuwe locatie in Almere, waar ik toevallig de week daarvoor (daarover later meer) al was geweest.

Het werd een uitgebreide fotoshoot, die twee uur duurde. Met een grote koffer met kleding van Marij, want elk idee had een ander setje nodig. En zo ontstond er een verzameling van geweldige (en soms hilarische) foto’s. Tijdens het bewerken kwam ik tot de conclusie dat het te mooi is om allemaal in een blogje te stoppen. En dus zal ik de komende tijd per scene een blogpost plaatsen. Om te beginnen vandaag één van mijn favoriete scenes: de pluisjesfoto’s.

Het lijkt zo simpel: even tegen een uitgebloeide paardenbloem aan blazen en je hebt de perfecte foto. Niet dus. De pluisjes zaten muur- en muurvast. Marij speelde vals door ze een beetje los te trekken, maar als er dan een windvlaag kwam, kon ik weer op zoek naar een nieuwe pluizenbloem. Gingen de pluisjes eindelijke eens een keer goed, was de foto qua licht niet zoals ik hem wilde. Maar uiteindelijk – de aanhouder wint – kwam er wel de perfecte pluisjesbloem uit (eerste foto) en uiteindelijk een geweldige serie van spontane platen tussendoor.

De pluisjesfoto? Ik heb eerst maar eens gezichtsuitdrukkingen geoefend zonder zo’n pluizenbol, en dat leverde al de benodigde hilarische momenten op. Het voelde zo spontaan en zo ongedwongen. Tot het moment daar was. Pluizenbol in de ene hand, nadenkend over het blazen en mijn ogen en mijn mond en… toen wilden de pluisjes niet los! Ja hoor, lachmoment nr. tig was aangebroken. Heerlijk om zo genieten van een geweldige klik die Laura weet te creëren tussen fotograaf en model! – Marij

Portrtefotografie Almere
Portrtefotografie Almere

Ook interesse in een fotoshoot in Almere? Bekijk de opties >>

Pin It

Facebook-reacties

reactie(s)

Laat een reactie achter

E-mailadres wordt niet gepubliceerd.