PORTRET MET EEN VERHAAL – portretfotografie Lemmer

Een van de redenen dat ik mij ben gaan specialiseren in portretfotografie, is dat ik graag een verhaal vertel. Een enkele foto kan al een verhaal vertellen. Neem nu onderstaande foto van mijn dappere en sterke vriendin Agaat.

Agaat is een medisch wonder: ze heeft slechts één hersenhelft (en ja, ze functioneert volledig) en de andere kant is (of was eigenlijk) gevuld met een cyste. Een cyste die dusdanig groeide dat het gevaarlijk werd. En dus onderging Agaat een ingewikkelde hersenoperatie. Zes uur lang zaten haar geliefden in spanning, nagelbijtend. Ook ik. Maar gelukkig kwam er goed nieuws!

Agaat sloeg zich er goed doorheen. Vier dagen later was ze thuis, zo goed en zo kwaad als het kon. Dit weekend zocht ik haar op in Lemmer. Of ik mijn camera mee wilde nemen. Ze wilde een mooie foto van zichzelf met litteken. En ze had een goede dag, dus we maakten veel foto’s, zowel binnen als buiten. Onderstaande foto is echter mijn favoriet uit de serie.

Woorden voor deze foto zijn overbodig. Als je naar deze foto kijkt en je je beseft dat deze nog geen week na de operatie is gemaakt, weet je dat ze er – met alle kracht die ze uitstraalt – wel komt. Sterke, dappere Agaat is terug. Meer dan ooit, meer dan ze in de tijd voor de operatie was. Een waardevolle foto voor haar en haar geliefden. En voor mezelf, mijn zieke vriendinnetje is herboren en op weg om de oude te worden!

P.S. Meer lezen over Agaat? Ga naar Tincke.nl/brainstorm.

Portretfotografie Lemmer

Pin It

Facebook-reacties

reactie(s)

1 Reactie

Laat een reactie achter

E-mailadres wordt niet gepubliceerd.