Werkwijze

Wil je een fotoshoot boeken en ben je benieuwd wat daar allemaal bij komt kijken? Hieronder vind je in het kort mijn werkwijze. Mocht je desondanks nog vragen hebben dan kun je mij natuurlijk altijd benaderen.

Fotoshoots op locatie

Al mijn fotoshoots vinden plaats op locatie. Foto’s op locatie hebben als voordeel dat je gebruik kunt maken van natuurlijk licht. Waar ik zelf erg gek op ben en graag mee speel. Daarnaast voelen veel mensen zich buiten meer op hun gemak dan in de studio, ze voelen zich vrijer. Voor kinderen kan dit ook zeker gelden. Het enige waar je rekening mee dient te houden, is het weer. En dat is helaas in Nederland niet altijd even goed te voorspellen. Bewolking en/of kouder weer is geen enkel probleem: de foto’s zullen net zo mooi worden als wanneer de zon schijnt. Bij regen (motregen uitgesloten) e/of harde wind (min. windkracht 7) wordt de shoot kosteloos verplaatst.

Bij kleine kinderen fotografeer ik ook aan huis. Het gaat hier om newborn en bij kinderen jonger dan een jaar.

Voor de fotoshoot

Voor de fotoshoot neem ik niet alleen met je door waar deze gehouden wordt, maar ook wat voor fotopakket je kiest. Ik lever diverse fotopakketten waar je uit kunt kiezen (zie prijzen). Daarnaast vind ik het altijd fijn om te weten wat je verwacht van een fotoshoot. Sommige mensen willen bijv. ook visagie, ook dit is eventueel te regelen. Of je wilt gewoon een lekkere gekke fotoshoot, dan denk ik graag met je mee.

Tijdens de fotoshoot

De gereserveerde tijd is volledig jouw tijd! Je bent vrij om aan te geven wat je graag wilt en ik sta daar altijd voor open. Tussendoor zal ik je ook af en toe foto’s laten zien op mijn camera, zodat je gevoel krijgt bij de foto’s en we vanuit hier samen verder kunnen werken.

Bij kleine kinderen geldt dat ik ze heel erg de tijd geeft. Het is niet erg als je kind niet meteen goed gaat zitten/staan. Ik ga spelenderwijs met ze naar een resultaat toe werken. Zo zorg ik ervoor dat ze de fotoshoot niet als iets ervaren dat ze moeten. Zij moeten het bovenal leuk vinden. Pas dan krijg je natuurlijke foto’s!

Voor babyshoots geldt daarnaast dat er alle ruimte is om tussendoor even te voeden en de kleine rustig te krijgen als het net even teveel is.

Na de fotoshoot

Na de fotoshoot ga ik aan de slag met de foto’s. Ik maak een selectie en bewerk deze waar nodig. Als ik deze selectie en bewerking klaar heb (binnen drie weken) krijg je een link toegezonden met een gallery. Je kunt dan je keuze maken uit de foto’s. Wil je meer foto’s dan het aantal dat bij het pakket in zitten? Je kunt altijd extra foto’s bestellen. Binnen drie weken na je keuze (of na aanvullende betaling in het geval van extra foto’s) zullen de foto’s per downloadlink aangeleverd worden.

Heb je nog vragen? Bekijk de meest gestelde vragen of mail naar info@perfectportret.nl.