Over mij

Jouw fotograaf in Almere & omgeving

Een fotoshoot blijft iets persoonlijks; je moet jezelf kunnen zijn voor de camera. Ik kan me voorstellen dat je daarom graag meer wilt weten over wie er nu achter de camera staat. Wie jij het vertrouwen geeft om de mooiste foto’s van je (of jullie) te maken.

Welkom! Ik ben Laura, een vrolijk forty something fotograaf uit Almere. Met veel enthousiasme fotografeer ik sinds 2010 – of eigenlijk al eerder, maar toen stapte ik naar de Kamer van Koophandel voor mijn eigen bedrijf – baby’s, kinderen, families, bruiloften & meer.

Op deze pagina vertel ik je graag meer over mezelf.

Ik wil graag direct de mogelijkheden weten

Bekijk de mogelijkheden
 

Even voorstellen...

Laura Vlaanderen (1981)
Laura fotograaf Almere

Even voorstellen: Laura Vlaanderen. In het dagelijks leven ben ik – naast dat ik mijn fotografiebedrijf run – werkzaam in de reiswereld. Door deze, maar in het bijzonder mijn vorige baan, ben ik op de mooiste plekken geweest.

De indrukken die ik daar op deed, wilde ik niet alleen in tekst, maar ook in beeld vastleggen. Ik volgde een aantal cursussen, investeerde in goed materiaal. Reisfotografie was niet langer een hobby, het werd een passie.

Uiteindelijk kwam daar een extra, net zo grote passie bijgekomen: het fotograferen van mensen. Waarom ik juist dit zo leuk vind? Mensen laten zich niet zeggen wat ze moeten doen en houden hun eigen ideeën er op na. Kinderen kunnen klaar staan voor de camera, maar ook in één keer wegrennen.

Maar als je je in je ‘model’ verdiept, leer je zijn/haar manier van doen steeds beter kennen. Om hem/haar vervolgens op een mooie manier op de gevoelige plaat vast te leggen. En niets is mooier dan een blije klant na afloop!

 

Wat maakt mij een goede fotograaf?

Als je het mij vraagt...

Geduld. Mensen die privé met me omgaan zouden me wel een doorzetter noemen, maar allerminst geduldig. En meestal klopt dat; ik ben best ongeduldig. Behalve tijdens een fotoshoot, dan heb ik engelengeduld! In het bijzonder met kinderen. Terwijl ouders soms bang zijn dat goede foto’s er niet in zitten als het niet meteen lukt, heb ik dat eigenlijk nooit. Hoe cliché: geduld is en blijft een schone zaak!

Perfectionisme. Mijn bedrijfsnaam koos ik ooit omdat ik het een mooie alliteratie vond. Maar onbewust verwijst hij simpelweg naar mijn perfectionisme. Iets dat jouw fotoserie ten goede komt. Want ik schiet liever wat foto’s te veel dan te weinig en besteed veel tijd aan de nabewerking. Alles voor een perfecte fotoserie!

Makkelijk in de omgang. Tel mijn spontaniteit, enthousiasme en extraverte kant bij elkaar op & het ijs met klanten is eigenlijk altijd direct gebroken. Met kinderen kan het soms iets langer duren, maar daar komt dan gelukkig mijn geduld weer om de hoek.

Gedreven. Deze harde werker neemt geen genoegen met minder. De tijd die ik besteed aan jouw fotoshoot benut ik optimaal. Graag fotografeer ik op de gekozen locatie op meerdere plekken en als je een fotoshoot boekt voor meerdere mensen maak ik zoveel mogelijk combinaties. Want ik wil voor jou een te gekke en vooral uitgebreide gallery met foto’s opleveren. Ik wens je wel vast veel succes met kiezen…


Mijn persoonlijke 'expertises'

Een kijkje in mijn privéleven

Ik ben een optimist; 90% van mijn tijd ga ik vrolijk door het leven. Genieten is mijn motto en dat doe ik dan ook het liefst maximaal, niet alleen tijdens het fotograferen. Wat ik zoal doe in mijn vrije tijd? Ik maakte een kleine opsomming.

Knuffelen met mijn blonde hondje
100%
Eindeloos veel schrijven over reizen
100%
Cheesecake (in alle smaken) eten
80%
Boeken verslinden bij het leven
80%
Iets teveel tijd doorbrengen op Instagram
70%

 

Wat anderen over mij zeggen...

Reviews van klanten die je voor gingen
 • Via Google kwam ik bij Laura terecht. Haar portretfoto’s spraken mij direct aan door haar pure manier van fotograferen. Vrij snel na ons eerste contact had ik een afspraak met haar. De fotoshoot verliep heel ontspannen en professioneel. Ze weet goed gebruik te maken van het licht. Ik ben dan ook super blij met het resultaat en zeer tevreden over de service. Dank Laura!
  Jeanine
  Jeanine
  / portretfotografie
 • Het zijn foto’s geworden waar we heel blij mee zijn! Laura heeft snel het vertrouwen gewonnen van beide jongens, was geduldig en heeft de tijd genomen. Dat is te zien op de foto’s. Liam wilde liever spelen dan stil zitten, ook dat was geen probleem. Met Laura’s ideeën zijn het toch mooie, leuke foto’s geworden.
  Margot & David
  Margot & David
  / familiefotografie
 • We konden toch niet kiezen uit al die mooie foto’s. We zouden onszelf tekort doen. We hebben ze allemaal gekocht!
  Kiki & Ralf
  Kiki & Ralf
  / loveshoot
 • Onze foto’s zijn echt super mooi geworden! Laura, je bent echt een top fotograaf! Er zitten foto’s tussen waarvan wij niet eens wisten dat je ons op dat moment aan het fotograferen was. Bijna alle gasten vroegen ons na de bruiloft: “Waar heb je de fotograaf vandaan? Wat een geweldig leuke vrouw is dat!” Wij hebben onwijs genoten van onze dag en zijn erg blij met het eindresultaat van de foto’s!
  Fabienne & Alexander
  Fabienne & Alexander
  / trouwfotografie
 • Laura heeft ons op deze grote dag heel gelukkig gemaakt. Ze was tijdens onze bruiloft meer dan een fotograaf: ze maakte niet alleen de foto’s, maar ook de dag heel mooi en ontspannen. Wat we nu in de kast hebben liggen is niet alleen een album met foto’s, maar een album met de momenten en emoties van die dag.
  Ruud & Milena
  Ruud & Milena
  / trouwfotografie
 • Al vanaf dat mijn meiden heel klein waren (in 2012), gaan we om het jaar naar Laura voor een fotoshoot. Gewoon om die enorme veranderingen die kinderen doormaken vast te leggen voor later. Elke keer naar super tevredenheid, want de foto’s zijn natuurlijk en ontspannen en het gebruik van licht/tegenlicht is prachtig. We kunnen eigenlijk elke keer meteen na de fotoshoot al niet wachten op de volgende keer!
  Fabiana
  Fabiana
  / familiefotografie
 • Door te ‘googelen’ naar een goede fotograaf voor een fotoshoot van ons gezin kwam ik bij Perfect Portret terecht. De foto’s op de website spraken mij aan door hun spontane karakter, het mooie gebruik van licht en de perfecte scherptediepte. Laura heeft onze verwachtingen zeker waar gemaakt. Ze krijgt zelf een eigenwijze peuter en een bijdehante kleuter leuk op de foto! Ik zou haar absoluut aan anderen aanbevelen.
  Familie Belo
  Familie Belo
  / familiefotografie
 • Voor de camera staan, vind ik meestal behoorlijk ongemakkelijk. Met Laura was het vooral een gezellige ochtend op de hei, waarbij zij zichzelf in onmogelijke bochten wrong voor het perfecte plaatje. Het resultaat: een relaxte shoot (check hem hier) én een prachtige serie foto’s, waar ik ontzettend blij mee ben!
  Natasja
  Natasja
  / portretfotografie
 • Vijf jaar geleden was het nog spannend; een eerste fotoshoot bij je dochter. Wat zette ze ons toen op de foto zoals we écht zijn. En nu – een stuk minder spannend! – kreeg ze het weer voor elkaar! Wat een mooi aandenken aan een heel bijzondere dag. Gaan we voor de herhaling bij de 45 jaar, Laura?
  Bert & Ans
  Bert & Ans
  /loveshoot
 • Een middag met Laura op stap is een cadeautje! Door de ongedwongen en relaxte sfeer ontstaan er spontane foto’s. Laura heeft het talent om met haar creativiteit, de juiste kijk en haar mensenkennis je persoonlijkheid op de juiste manier vast te leggen. Het was eigenlijk ook gewoon hartstikke gezellig!
  Maudy
  Maudy
  / portretfotografie
 • Laura heeft ons al meerdere keren op de foto gezet. Dit keer was onze pasgeboren dochter Nora aan de beurt. Doordat Laura constant haar camera in de hand had, hebben we naast de geposeerde foto’s ook spontane foto’s. Laura neemt de tijd voor de foto’s en toen het tijd werd voor Nora om te eten, zette Laura gewoon even de grote broers op de foto. Doordat zij ook niets ‘moeten’, staan zij ook dit keer weer leuk op de foto. Wij zijn weer blij met het resultaat!
  Familie Betgen
  Familie Betgen
  / newbornfotografie