DE REIS VAN MIJN DROMEN – reisfotografie Zuid-Afrika

Reisfotografie Zuid-Afrika

Een rondreis Zuid-Afrika stond al heeeeel lang op mijn verlanglijst. Niet in de laatste plaats omdat ik wist dat ik hier qua foto’s enorm los zou kunnen gaan.

Van indrukwekkende wildlife tot het bruisende Kaapstad. Van wijn proeven en uitgebreid dineren in Stellenbosch tot relaxen aan de zuidkust. Van walvis spotten tot townships bezoeken. Ja, ik zag de ideale reis helemaal voor me en vorig jaar september was het dan eindelijk zover: we gingen drie weken op rondreis. Inmiddels dus bijna een jaar geleden & dus werd het tijd voor een uitgebreide fotoblog. Want wat kijk ik hier nog met plezier op terug.

Voor de liefhebbers die enigszins bekend zijn met Zuid-Afrika even de route die we volgden. We landden op Johannesburg, vanwaar we vertrokken naar Kruger National Park. Maar niet direct. We legden eerst de Mpumalanga Panorama View af, waar we kennis maakten met God’s Window en Bourkes Potholes. En voor we Kruger in gingen, verbleven we eerst een aantal dagen in een private camp, waar we – onder begeleidign – onze eerste wildlife ervaring op deden. Ge-wel-dig! En wat draaide mijn camera overuren. Hierna vertrokken we op eigen gelegenheid naar Kruger, om zelf wild te gaan spotten. Hoewel we onder begeleiding dichterbij konden komen, was het zelf spotten een enorme kick. Geen gids die je vertelt waar ze zitten, alleen je eigen ogen.

Na Kruger deden we een uitstapje buiten Zuid-Afrika: we gingen twee dagen naar Swaziland. Waar we verbleven in geweldige bijenhuisjes. We hebben daar een dag opgetrokken met een gids, die ons alles over het land vertelde. We bezochten een lokale school en gingen lunchen bij een Swazi-familie. Oeh, wat zijn die mensen fotogeniek.

Omdat het eerste deel vrij heftig en druk was, kwamen we daarna vier dagen bij in St. Lucia, waar we behalve nijlpaard spotten, wandelen langs het strand en veel eten (want dat kun je goed en goedkoop in Zuid-Afrika) weinig deden. Tijdens de gehele reis legden we enorm veel kilometers per auto af, maar om het nog enigszins in de perken te houden, vlogen we daarna van Durban naar Port Elizabeth, toch een winst van 928 kilometer. Daar begon het tweede deel van onze reis, richting Kaapstad.

De route startte in Addo Elephant National Park (olifanten spotten!). Daarna volgden we de tuinroute, stopten we om walvis te spotten en gingen we een handje helpen op een struisvogelboerderij. Om daarna bij te komen met veel wijn (en een geweldige mountainbike-tocht) in Stellenbosch. Waar we decadent een doos dure wijn bestelde die vijf weken later thuis afgeleverd kregen.

Vanuit Stellenbosch vertrokken we voor het laatste deel van onze geweldige reis: Kaapstad & omgeving. Een zonvakantiegevoel was de eerste dag – tijdens een rondreis over het Kaapse schiereiland – volop aanwezig. Zelfs de pinquins (die je normaal aan kou doen denken) op Boulders Beach konden dat gevoel niet wegnemen. Kaapstad was indrukwekkend. En veelzijdig. Van luxe avondjes dineren in The Test Kitchen (aanrader!) tot een bezoek aan de townships. Van het kleurrijke Bo-Kaap tot de bekende Waterfront.

Een geweldige reis! Wil je ook even in de sfeer komen? Check dan de foto’s hieronder. Sorry, het zijn er nogal veel. Kiezen uit zoveel mooie foto’s is voor mij een onmogelijke opgave gebleken.

Reisfotografie Zuid-Afrika
Reisfotografie Zuid-Afrika
Reisfotografie Zuid-Afrika
Reisfotografie Zuid-Afrika
Reisfotografie Zuid-Afrika
Reisfotografie Zuid-Afrika
Reisfotografie Zuid-Afrika
Reisfotografie Zuid-Afrika
Reisfotografie Zuid-Afrika
Reisfotografie Zuid-Afrika
Reisfotografie Zuid-Afrika
Reisfotografie Zuid-Afrika
Reisfotografie Zuid-Afrika
Reisfotografie Zuid-Afrika
Reisfotografie Zuid-Afrika
Reisfotografie Zuid-Afrika
Reisfotografie Zuid-Afrika
Reisfotografie Zuid-Afrika
Reisfotografie Zuid-Afrika
Reisfotografie Zuid-Afrika
Reisfotografie Zuid-Afrika
Reisfotografie Zuid-Afrika
Reisfotografie Zuid-Afrika
Reisfotografie Zuid-Afrika
Reisfotografie Zuid-Afrika
Reisfotografie Zuid-Afrika
Reisfotografie Afrika
Reisfotografie Afrika
Reisfotografie Afrika
Reisfotografie Afrika
Reisfotografie Afrika
Reisfotografie Afrika
Reisfotografie Afrika
Reisfotografie Afrika
Reisfotografie Afrika
Reisfotografie Afrika
Reisfotografie Afrika
Reisfotografie Afrika
Reisfotografie Afrika
Reisfotografie Afrika
Reisfotografie Afrika
Reisfotografie Afrika
Reisfotografie Afrika
Reisfotografie Afrika
Reisfotografie Afrika

P.S. Ook zo’n geweldige vakantie boeken? Bekijk de mogelijkheden voor een rondreis Zuid-Afrika op Vakantie.nl.

Pin It

Facebook-reacties

reactie(s)

4 Reacties

Laat een reactie achter

E-mailadres wordt niet gepubliceerd.